Over een andere boeg! [4]

binnenvaart

Dit keer geen diepe(re) gedachten maar gewoon verslag van een paar buitengewone dagen op de binnenvaart. Iets als een scheepsjournaal dus. Klik op de foto voor wat meer toelichting!

Maandag 15 mei 2017

Dinsdag 16 mei 2017

Zo rustig het water van het IJsselmeer, zo onrustig aan dek: we worden geplaagd door een ware muggenplaag die notabene uitgerekend híer haar oorsprong vindt. Één geluk: ze steken niet. Én: we zijn niet de enige slachtoffers – de insectenwolk krijgt zelfs landelijke media-aandacht.

Woensdag 17 mei 2017

Tot zover – voor nu. Want vandaag (vrijdag 19 mei) wil ik toch echt mijn ogen nog eens te meer de kost geven (dan ik de afgelopen dagen al deed). Aan dek dus, in plaats van achter een beeldscherm. We varen namelijk over de IJssel langs Zutphen, waar mijn lieve omaatje woonde en waar ik vele dierbare herinneringen heb verzameld. En vervolgens draaien we de Waal op, en komen we langs “mijn” Nijmegen. Daar word ik met de bunkerboot van de Milan opgepikt, en, jawel, aan de Waalkade afgezet – wat een (ongekende) binnenkomst is dat! Dit weekend dan in allerijl nog wat huishoudelijk en opstapelend achterstallig digitaal werk thuis, en zondagavond weer ter Milan – ik heb er nu al weer zin in!

Met enthousiaste groet!

Ps. Heb je altijd al iets specifieks willen weten over het binnenvaartgebeuren of leven aan boord? Laat het hier weten, dan vraag ik het voor jou aan Ronald of Tessa!

5 gedachtes over “Over een andere boeg! [4]

  1. De foto volgt een andere keer (of misschien wel een filmpje!), maar voor nu alvast, Benny (zonét speciaal even voor je naar de machinekamer gelopen): type motor: ABC (Anglo-Belgian-Corp.) – DZC, 1104 KW (1500 PK), 800 toeren. En… wat denk je daarvan? 😉

   Like

   1. Haha, tja, daar kúnnen de meningen enigszins over uiteenlopen Benny. Dwz.. dat geluid is misschien toch iets minder mooi als ie je om 3 uur ’s nachts om de oren slaat..?! (gekheid hoor; ook dát is één van de charmes van de binnenvaart!)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s