Jaren onderzoek gedaan. Talloze boeken en artikelen gelezen, je onderzoeksresultaten met collega’s bediscussieerd, conferenties bijgewoond. En de laatste maanden – jaren wellicht – ­­bloed, zweet en tranen besteed aan het schrijven van jouw proefschrift. En nu is het verhaal (zo goed als) af. Alleen het boek nog niet. Daartoe resteert “enkel nog” de redactie van je verhaal. De Amerikaans-Engelse spelling vervangen door Brits-Engelse – of andersom. De punten en komma’s op de juiste plek, de hyphens, em- en en dashes, de opmaak. En die tekstverwijzingen en literatuurlijst synchroniseren en consistent en conform de Chicago Manual of Style doorvoeren – of de APA Publication Manual, of Harvard System of Referencing. En dán kan dat proefschrift eindelijk naar de drukker, en kun je je rustig op je lekenpraatje en verdediging voorbereiden. Wat lijkt dat nog een eind weg! Een gevoel van frustratie en ongeduld bekruipt je, want je wilt helemaal niet bezig zijn met die punten en komma’s. Je wilt afronden, om vérder te kunnen.

Herken je je een beetje hierin? Dit was in ieder geval wel hoe ík de afronding van mijn promotietraject ervaarde (maar wél gelukt dus, zie de foto hierboven!). Als stroop zo traag – en dat terwijl ik zo graag verder wilde met mijn droom-voor-na-de-promotie (mijn eerlijke handel met Guatemala opzetten, maar dat terzijde).

Herkenbaar wellicht – maar niet nodig!

Ik kan je helpen je promotie sneller dichterbij te brengen! Eenvoudigweg door jou dat redigeerwerk uit handen te nemen. Ik vind dat nú namelijk erg leuk werk. En ben er ook goed in. En dan hoef jij je niet te laten afleiden door die bij(komende) zaken maar kun jij je alvast rustig voorbereiden op je lekenpraatje, verdediging en dan natuurlijk die feestelijke afsluiting van jouw eerste schreden op de wetenschappelijke loopbaan –  of laatste, mocht je geen verdere academische carrière ambiëren. Kan ook natuurlijk, kijk naar mij. Als het maar dát is waar jíj van droomt!

Laat jij mij wat sneller aan jouw toekomstdroom beginnen? Neem contact op, dan maken we zo gauw mogelijk een afspraak voor een kennismaking en vrijblijvend oriënterend gesprek!