Hoe Yabal Works werkt

Een vast werkstramien heb ik niet, evenmin een vast tarief voor de verschillende diensten die ik aanbied. Dat werkt mijns inziens ook niet. Want jouw wensen en behoeften, en mogelijkheden, zijn uniek. Dus kunnen we alleen sámen bepalen of en hoe Yabal Works jou verder kan helpen, en welke werkwijze voor jou werkt. In een vrijblijvend gesprek leg jij uit wat jij wilt, en ik hoe ik je daarbij denk te kunnen helpen.

samenwerken, hybride bankieren, ruilen

Daarbij gaat het niet alleen over de inhoud en uitvoering van de opdracht, maar ook over jouw vergoeding van mijn dienstverlening. Naast aandacht voor de opdracht zelf, wil ik in mijn dienstverlening nadrukkelijk aandacht schenken aan jouw specifieke situatie. Startende zelfstandigen, studenten of particuliere initiatieven die opereren op de goodwill van de achterban bevinden zich meestal in een andere (financiële) positie dan gevestigde ondernemers, of een universiteit. Maar verdienen mijns inziens net zozeer (of misschien wel meer!) een professioneel steuntje in de rug, deskundig support bij het najagen van hun ambities. Precies dáárom zijn in mijn verdienmodel euro’s niet het enige betaalmiddel – hieronder lees je nog wat meer daarover. Uitgangspunt van mijn werkwijze is reciprociteit – wederkerigheid. Samenwerken. Sámen wérken. Samen bepalen wij een doel, en samen bepalen wij de weg daarnaar toe en wie welke taken of verantwoordelijkheden hierin heeft. En samen bepalen wij wat mijn rol in deze waard is, en met welke middelen jij die rol kunt vergoeden.

Hieronder lees je iets meer over de verschillende vergoedingssystemen waarmee ik werk: WBA (waardebepaling achteraf), hybride bankieren en strippenkaarten. Op mijn blog schrijf ik zo nu en dan ook hierover, in de categorie Nieuwe Business Modellen of onder de tag Hybride Bankieren. Maar ik vertel je er ook graag meer over in een persoonlijk gesprek – neem gerust vrijblijvend contact op!

Waardebepaling achteraf (WBA)

Vergoeding van de diensten van Yabal Works vindt doorgaans pas na geleverde inspanning plaats. Meestal spreken we van tevoren die vergoeding af – ik doe een voorstel voor een bepaald bedrag in euro’s voor een nader omschreven opdracht, jij gaat daarmee akkoord (of niet). Gewoon, zoals we dat gewend zijn in het overheersende economische systeem.

Maar zo hoeft dat niet altijd te gaan dus: bij sommige diensten kunnen we ook werken met Waardebepaling Achteraf (WBA) – als jij dat ook ziet zitten tenminste. Wil je bijvoorbeeld jouw bedrijf of initiatief via een eigen Facebook pagina promoten, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of hoe je verder moet? Dan help ik je graag op weg met een op maat gesneden één-op-één workshop. Jij laat het gehoorde en gedane even bezinken. En dan, pas dán, bepaal jij hoe waardevol mijn werk voor jou was, in euro’s of in “hybride” vorm (zie hieronder).

Waarom ik soms mijn diensten pas naderhand en door jou laat waarderen?
WBA schept een band van vertrouwen tussen jou en mij. Ik vertrouw erop dat jij mijn inspanningen oprecht waardeert, met een bijdrage die ook voor jou passend is. jij kunt erop vertrouwen dat je kwaliteit en maatwerk geleverd krijgt. Méérwaarde ten opzichte van “standaardpakketten”. Daar word ik immers heel direct en letterlijk op afgerekend, door jou. Aldus beoogt WBA een juiste prijs/kwaliteit verhouding van mijn diensten en daarmee jouw ultieme klanttevredenheid. En omdat ik wèl graag van jou verneem hoe je tot jouw waardering gekomen bent (wat je wel of niet goed vond aan mijn dienstverlening) vormt het voor mij een mooie evaluatie-/feedbackmethode. Daarom dus!

Aldus kunnen we wat mij betreft bij verschillende opdrachten samenwerken. In de regel zijn dat dan wel helder afgebakende opdrachten, in tijdsinvestering en/of product. Naast genoemde Facebook workshop bijvoorbeeld ook bij de correctie of redactie van een tekst van, zeg, maximaal een pagina of 10. Of bij het schrijven van een korte tekst. Bij tijdelijke advisering over de content van je Facebook pagina, of begeleiding bij het schrijven van een korte tekst. Bij feedback op jouw website. Dat soort opdrachten dus.

Heb je nog werk ter verlicht- of verbetering liggen, en bevalt deze aanpak jou? Vraag het gerust en vrijblijvend!

Hybride bankieren (HB)

Zoals gezegd: geld is niet het enige middel om mijn diensten mee te betalen. Ik werk op basis van een zogenaamd hybride bankiersysteem, waarin ook fysieke dingen, maar ook kennis, contacten of wederdiensten als waarde-eenheden kunnen gelden. In plaats van of naast betalen voor (in de gebruikelijke betekenis dus: met geld) kun je met mij ruilen. Ik lever iets aan jou, jij aan mij; ik presteer iets voor jou, jij voor mij. En samen komen we verder.

Waarom ik “hybride bankier”?
Omdat alleen geld gebruiken als transactiemiddel mensen uitsluit van participatie in de samenleving omdat ze geen geld hebben. En dat vind ik een slechte zaak. En dom ook. Want mensen hebben heel wat meer in hun mars dan een bankrekening mag doen voorkomen. Mensen zijn meer waard dan (hun) geld. Net zoals ik voor jou, kun jij ook met jouw specifieke kennis, contacten of vaardigheden iets betekenen. Mogelijk dus ook voor mij. Kortom, via hybride bankieren hoop ik voor jou de drempel te verlagen om professionele diensten af te nemen. Je krijgt het niet voor niets. Maar je hoeft geen dikke bankrekening te hebben om jou(w werk) te laten verlicht- of verbeteren. En jij kunt mij op jouw beurt verder helpen. Tof toch!

Hoe we onze transactie precies waarderen, overleggen we. Jouw waardering van mijn dienst moet logischerwijs wel ook van waarde voor mij zijn. Zie hier waarmee jij mijn diensten zoal kunt “tegenpresteren” – eventueel dus ook bij WBA, zie hierboven.

Dus… denk je dat we misschien wel iets voor elkáár kunnen betekenen? Leuk – bel of mail me!

Strippenkaart

Wil je mij inschakelen voor werkzaamheden van terugkerende aard of tijdelijk een beroep op me kunnen doen voor zich ad hoc aandoend werk of juist een specifieke campagne – bijvoorbeeld het beheer van je sociale media, de redactie van jouw blog, of het doorvoeren van wijzigingen op jouw WordPress website? Dan is de Yabal Works! strippenkaart wellicht iets voor jou! Lees hier meer over hoe dit werkt, en over de verschillende abonnementen die je kunt afnemen.

PS Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van Yabal Works.