Meer blog, minder afval [2]

Ofwel: hoe ik (van 20 februari) tot en met 20 maart gelijktijdig hoop de smaak van het bloggen weer te pakken te krijgen én mijn (naar mijn idee toch al zéér geringe) afval probeer te verminderen door deelname aan de zogenaamde Nijmeegse Afval Challenge. Twee uitdagingen in één klap dus.

Elke dag een foto

Helaas, ook de uitdagingen die ik de dagen na 20 februari voorgeschoteld krijg blijven vooralsnog weinig werkelijk uitdagend. Na de “reusable drinking bottle” op dag 2 volgen op dag 3, 4 en 5 namelijk de “reusable lunch box”, de “reusable coffee cup” en de “reusable shopping bag”. Mijns inziens stuk voor stuk al de standaarduitrusting van elk ook maar énigszins nadenkend wezen – of ben ik nu te optimistisch?

Dat betekent niet dat ik de afgelopen dagen maar zo voorbij heb laten gaan, zonder me dus nog wat bewuster met mijn afvalproductie bezig te houden. Ik maak elke dag een fotootje van het afval dat ik die dag heb voortgebracht, en ga bij mezelf te rade of c.q. hoe dit te voorkomen was geweest, dan wel hoe ik er een positieve draai aan zou kunnen geven (lees: hoe dit alsog herbestemd kan worden). Wellicht aan het einde van de eerste week daarvan een verslagje.

Voor jou (uit de afvalbak) gespaard?

In dit blog maak eerst ik mijn belofte waar uit mijn vorige schrijven, in ieder geval deels dan. Ofwel: hieronder een overzichtje van wat ik zoal (uit de afvalbak) spaar, vanuit de gedachte of (ijdele?) hoop dat die waren ooit nog te hergebruiken zijn. In creatieve zin (feitelijk dus dubbelzins in recreatieve zin; zie mijn FB pagina Yabals ReCreations voor mogelijk wat inspiratie!) of in praktische zin, zoals de uitdagingen van Nila en Esmee dus met name voorstaan. Voor mij alleen is de verzameling inmiddels vermoedelijk té groot geworden om in mijn eigen lifetime te kunnen hergebruiken. Dus, zoals ik eerder al schreef: zie jij hier iets tussen dat jij daadwerkelijk kan en wil hergebruiken, laat me dat dan weten, dan doe ik je (een deel van) die materialen toekomen!

Vind ik het overigens wél leuk als je me vervolgens nog een fotootje toestuurt van jouw wijze van hergebruik – mogelijk publiceer ik dat dan ook ergens in deze blogserie. En puur tips voor hergebruik zijn natuurlijk ook altijd welkom – laat je die als reactie bij het betreffende materiaal achter? Zal ik op mijn beurt in een volgend schrijven ook zo wat van mijn recreatieve herscheppingen met je delen. Alles ter bredere inspiratie en meer afval vermindering dus!

Met de billen bloot

Afijn, daar gaat ie – met de billen bloot (en dan zal ik ongetwijfeld nog zo het één en ander vergeten zijn..)!

4 gedachtes over “Meer blog, minder afval [2]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s