RePowerParty: verwenfeest voor vrouwelijke vluchtelingen!

[27-05-2016]

RPP-III op stapel – een Special Edition!

Nog geen 2 maanden nadat bijna 100 vrouwelijke vluchtelingen ter brain-break en body-boost gingen, staat alweer de derde editie van de RePowerParty gepland: op 1 juni. Die RPP-III wordt een Special Edition, namelijk speciaal voor de vrouwen van het Wereldvrouwenhuis in Nijmegen. Deze dames bevinden zich in een welhaast nog onmogelijker situatie dan de recentelijk gearriveerde vluchtelingen. Hun asielaanvraag is namelijk afgewezen, maar terugkeer naar hun herkomstland is niet mogelijk. In feite staan deze vrouwen daarmee op straat. Gelukkig kunnen ze in ieder geval tijdelijk terecht in het Wereldvrouwenhuis, voor onderdak en persoonlijke en medische begeleiding. Maar een middagje pure verwennerij is aan hen dus absoluut goed besteed!

RePowerParty editie 3

En zelfs al is in de afgelopen maanden dus al twee maal omvangrijk gedoneerd en hulp geboden, ook dit keer géén gebrek aan “Free Shop goed” en helpende handen. Nijmegen is en blijft een stad met warm hart voor haar (tijdelijke) bewoonsters!

[04-04-2016]

RPP-II: 100 vrouwelijke vluchtelingen verwend!

Afgelopen 2 april was het een drukte van jewelste in de botanische tuin Hortus Nijmegen. Toen vond namelijk de tweede RePowerParty plaats, een middag voor vrouwelijke vluchtelingen, vol verwennerijen van de uiterlijke mens – ter boost van de innerlijke mens.

Op 30 december j.l. werd op dezelfde locatie de eerste verwenmiddag gehouden. Dat was wel zo’n succes dat ik, initiatiefneemster en organisator van het event, halverwege januari alweer opriep voor een tweede editie. En ook dit keer geen gebrek aan particuliere donaties, sponsoring vanuit het bedrijfsleven en vrijwillig helpende handen. Aan gasten evenmin. Met de versnelde uitstroom uit Heumensoord was de toestroom naar Hortus dit keer wat lastiger te beheersen waardoor maar liefst rond de 100 vrouwen door Munckhof gebracht en gehaald werden, 30 meer dan de beoogde hoeveelheid gasten. Maar met wat improvisatie, de inzet van bijna 40 vrijwilligsters en de enorme hoeveelheid donatie- en sponsorgoederen werd zelfs ook voor deze onverwacht grote club gasten een heerlijke middag neergezet.

Naast een omvangrijk “free shopping” gedeelte, waar de vrouwen naar hartenlust hun gesponsorde shopper met toiletartikelen, kleding, sieraden, schoenen en zelfs handwerkmaterialen en een cadeautje voor een ander konden vullen, konden ze zich laten trakteren op meerdere professionele wellness behandelingen, van een knipbeurt, manicure en make-up tot massage. Om de wachtrij daarvoor wat in te perken konden zij verschillende creatieve workshops volgen. Lunch, hapjes en drinken, live muziek, en superbellenblaas ontbraken dit keer evenmin. En onder luid gejoel werden ter afsluiting de éxtra mooie en luxe donatieartikelen verloot. Waarna de vrouwen weer met luxe touringcar terug naar Heumensoord gebracht werden, met volle shoppers, goedgevulde goodiebag én een portie nieuwe energie.

Dat laatste gold overigens net zozeer voor de tientallen vrijwilligsters. Weliswaar hebben zij de hele dag flink de handen moeten laten wapperen, maar de dankbaarheid en blijdschap waarmee hun inzet beantwoord werd werkte ook voor hen persoonlijk repowerend.

Ik blik dan ook dit keer moe maar voldaan terug. En beschouw als voornaamste ervaring en winst dan nog niet eens zozeer die 140 blije vrouwen, als wel het feit dat de RePowerParty aantoont dat er gewoon (na ja, niet helemaal maar zo gewoon) een volledig verzorgde middag voor en door vrouwen opgezet kan worden. Zonder budget, geheel op basis van vrijwillige inzet – in mens en materieel. De RePowerParty laat zien dat we, te midden van alle verharding en verkilling, wel degelijk nog altijd kunnen en wíllen delen. Dat is letterlijk hartverwarmend!

Meer (achtergrond)informatie vind je op de RePowerParty-website en op de RPP-FB pagina. Of neem contact met mij op!

 

[31 januari 2016]

Datum RPP-II bekend, website gelanceerd!

repowerparty voor vluchtelingen
Datum 2e editie bekend, website gelanceerd!

[17 Januari 2016]

2e Editie RePowerParty op stapel!

Jawel, wegens groot succes gaan we voor editie II! Dus heb jij kleding, schoeisel, toiletgoed, tassen, sjaals, riemen, bijouterie over? Of kan en wil je jouw handjes laten wapperen, vooraf of op de dag zelf? Stuur dan een mailtje naar REPOWERPARTY@GMAIL.COM! (Ps. de datum wordt zsm bekendgemaakt, maar ligt.. rond het begin van de lente!)

[31 December 2015]

RePowerParty voor vrouwelijke vluchtelingen groot succes!

30 December jl. vond in Hortus Nijmegen de RePowerParty plaats, een middag voor vrouwelijke vluchtelingen vol verwennerijen van de uiterlijke mens ter boost van de innerlijke mens.

Ruim 30 paar vrijwillige helpende handen legden deze één-na-laatste dag van 2015 maar liefst bijna 70 vrouwen volledig in de watten. Initiatiefneemster Marisha Maas blikt dan ook met grote voldoening terug op een onverdeeld geslaagde middag. De belangeloos opengestelde locatie, Hortus Nijmegen, was op zich al een leuke traktatie voor de vrouwen die in noodopvanglocatie Heumensoord in zeer sobere omstandigheden verblijven. Maar in de paar weken dat Maas het evenement op poten zette werd wel zo enthousiast en talrijk hulp aangeboden dat er daarnaast werkelijk “een complete verwenbeurt voor de vrouwen” kon worden aangeboden. Dat begon al bij het vervoer met luxe touringcar door Munckhof. En ter Hortus konden de vrouwen in de openlucht naar alle lust hun gesponsorde shoppers vullen met gedoneerde kleding, toiletartikelen, sieraden en andere modeaccessoires. Om zich vervolgens door één van de vele masseuses, visagisten, manicures of kapsters onder handen te laten nemen. Lunch en drank inbegrepen, muzikaal omlijst door Daiy Chain. En de superbellenblaas vormde nog een extra traktatie, net als de goedgevulde goodiebag die de dames bij het weggaan meekregen.

Kortom, een volledig verzorgde middag die, zoals één van de gasten letterlijk zei, hen weer “human beings” liet voelen. Daarmee waren deze 30 december uitsluitend lachende gezichten in de Hortus te zien. En werden deze middag niet alleen de vrouwen van Heumensoord “repowered”, maar keerden ook de vele dames die zich belangeloos hiervoor inzetten met een nieuwe dosis energie huiswaarts – óndanks dat zij de hele dag druk in de weer waren geweest dus.

Maar voornamer dan al die repowerede vrouwen is volgens Maas misschien nog wel het feit dat hiermee is aangetoond “dat het kán. Dat iets ondernemen voor en met vluchtelingen samen gewoon leuk en gezellig kan zijn. Dat dat zonder geklier kan, en op eigen kracht – met vereende kracht. En dat we er wederzijds blijer van worden.”

 

[16 December 201, gebruikt als persbericht]

RePowerParty: fris het nieuwe jaar in!

Vlak voor het einde van het jaar, op 30 december, wordt speciaal voor de vrouwen op Heumensoord een zogenaamde RePowerParty georganiseerd. Zodat zij met hernieuwde moed en energie het nieuwe jaar in gaan.

Het precíeze hoe en wat is voor een belangrijk deel afhankelijk van het support dat de komende tijd gemobiliseerd wordt. Maar het COA is erg enthousiast over het basisconcept en heeft haar fiat gegeven om daar op 30 december op Heumensoord uitvoer aan te geven, in het gebouwtje dat na de jaarwisseling als schooltje voor de jongste vluchtelingetjes gebruikt gaat worden. Een (mid)dag voor zoveel mogelijk vrouwelijke vluchtelingen, vol verwennerijen van de uiterlijke mens – om daarmee een boost aan de innerlijke mens te geven. Want het is niet moeilijk voor te stellen dat het langdurige en sobere verblijf van deze vrouwen in de noodopvang een serieuze aanslag vormt op hun zelfbeschikking en gevoel van eigenwaarde.

Mits logistiek en organisatorisch haalbaar hopen de initiatiefnemers de vrouwen de kans te kunnen geven om zélf hun december-outfit bij elkaar te zoeken. “Via de Welkomwinkel krijgen alle vrouwen zo snel mogelijk na aankomst in Heumensoord een kledingpakket. Absoluut héél fijn dat dat met de donaties van de lokale bevolking en de inspanningen van de Kledingbank en het Rode Kruis mogelijk is, maar het zou natuurlijk écht super zijn als deze vrouwen met de jaarwisseling een beetje naar eígen smaak gekleed kunnen zijn”, aldus bedenkster en initiator Marisha Maas, zelf ook vrijwilligster bij de Welkomwinkel. Samen met Peter Mak, projectleider Vluchtelingen Midden- en Noord Nederland van het Rode Kruis, geeft zij het idee handen en voeten.

Want het RePower-idee gaat verder dan een nieuwe (tweedehands)garderobe. Er wordt ook ingezet op een zogenaamde Bijouterie-Bar, een Toiletry-Take-Away-Toko, een Fashion Fair (met tassen, riemen, sjaaltjes en dergelijke), een Nail-it! studio en een Knip-je-Koppie-hoek. Namen onder voorbehoud.

Zo ook of al deze activiteiten daadwerkelijk zullen plaatsvinden. Dat valt of staat met het support, in mens en materieel, dat in de korte resterende tijd verzameld en gemobiliseerd wordt. Maar Mak enn Maas gaan er voor de volle honderd procent voor, en de eerste reacties zijn positief en hoopgevend. Wat is dan ook een leuker uiteinde aan 2015 dan bijdragen aan een beter begin van 2016!

Bezoek de FB pagina “RePowerParty” voor het laatste nieuws en de nieuwste plannen. En vraag je vooral niet te lang af of jouw vaardigheden, spullen of ideeën wel van pas komen, maar neem contact op via RePowerParty@gmail.com om kort te sluiten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s