Yabal Works is er voor startende ondernemers & ZZP-ers. Stichtingen & webshophouders. Aankomend & gevestigde academici. Uitgevers. Tekst & Taal – in Nederlands & Engels, volgens de Chicago, APA & Harvard stijlregels. On- & Offline communicatie. Plan & Actie. Tijdelijk & Langer. People & Planet. Verlicht- & Verbetering. Voor JOU?!

Yabal Works! (ik dus, Marisha) gaat voor een inclusieve samenleving!

Een samenleving dus, waar iedereen, ongeacht culturele achtergrond, gender, leeftijd, talenten of banksaldo, tot zijn of haar recht kan komen. Waar iedereen zichzelf een plekje in de maatschappij kan verwerven en aldus een betekenisvol leven kan leiden.

Precies daarom werkt Yabal Works! met een zogenaamd hybride business model. Kortweg betekent dat dat ik geen vaste tarieven voor mijn werk hanteer, maar per opdracht en in overleg met jou een vergoeding afspreek. Waarbij die vergoeding mogelijk ook deels “in natura” geleverd kan worden. Zie hier wat ik daarbij concreet in gedachten heb.

Reden voor deze werkwijze: toen ik zelf nog niet zo lang aan het ondernemen was (formeel vanaf 2010, en toen nog als eerlijk handelaarster in handgeweven goed uit Guatemala) liep ik regelmatig tegen de grenzen van mijn kleine beurs op. Immers, juist als startend ondernemer heb je vaak extra onkosten en maak je bovendien nog maar weinig (of geen) winst. Terwijl je juist in die periode ook vaak zo goed wat extra ondersteuning kan gebruiken – professioneel advies, interessante seminars, hulp bij het schrijven van webteksten of het opbouwen van je sociale media, etc. Helaas, geen geld voor, dus. Typisch de kleine-ondernemers-valstrik: geen geld om te professionaliseren, en daarmee minder kansen om een succes van je start-up te maken. Terwijl íedereen áltijd wel wat ánders dan geld kan bieden, in materiële vorm, kennis, contacten. En ook díe kunnen letterlijk waardevol zijn voor een ander. Voor Yabal Works! wellicht dus.

Natuurlijk kan ik niet iedereen helpen. Hieronder een idee van voor wie en voor wat Yabal Works! er is. Heb je ergens anders hulp bij nodig en denk je dat ik jou daar misschien ook wel bij kan helpen? Neem ook dan gerust en vrijblijvend contact met me op!

Die foto hierboven? Die is van een kaart die ik jaren terug van mijn lieve, wijlen oma Kokkie kreeg. Mijn oma, met wie ik zo’n bijzondere band had. Wekelijks stuurden we elkaar een kaartje, zelfs als we eigenlijk niet veel te melden hadden. Gewoon een teken van leven, en liefde voor elkaar. Mijn oma Kokkie was er voor íedereen. Altijd. Niemand was haar te min, niks was haar te veel. Die foto op mijn website is ter haar nagedachtenis, een klein eerbetoon aan haar inspirerende persoonlijkheid en levensstijl.